Banden

VEILIGHEID ONDER ALLE WEERSOMSTANDIGHEDEN!

Autobanden hebben nogal wat te verduren. Ze moeten het gewicht van de auto en de inzittenden dragen en tevens zo weinig mogelijk oneffenheden in het wegdek doorgeven. Ook moeten ze een goede grip op de weg hebben, op allerlei soorten wegdek en onder verschillende weersomstandigheden. Het is daarom van belang dat er goede banden onder de auto zitten en dat die banden in goede staat verkeren, onder andere voldoende profiel hebben.

NIEUWE BANDEN AANSCHAFFEN

Wanneer de profieldiepte niet meer dan 2 mm is, raden we aan de band te vervangen, ook al is de wettelijk vereiste minimale profieldiepte 1,6 mm.
Ook als de banden nog voldoende profiel hebben kunnen ze wel beschadigd zijn of door veroudering droogtescheurtjes vertonen. Het rubber van de band droogt namelijk uit door zonlicht, UV-straling, blootstelling aan de buitenlucht en hoge temperaturen. Na zo’n 6 jaar is het dan ook verstandig om de band te vervangen, ook als er nog voldoende profiel op zit.
Banden kunnen ook scheef afslijten, zodat er bijvoorbeeld aan de buitenzijde nog voldoende profiel op zit, maar aan de binnenzijde niet. Ga in dat geval naar Autobedrijf Marc Hendriks om de stand van de wielen te laten controleren.

WAAROM WINTERBANDEN

  • betere grip door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel
  • Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek
  • winterbanden zijn in veel landen verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden
winterbanden1

Nog meer banden nieuws

ONZE MERKEN

Back to top